Zes punten om op te letten als je een tweedehands pak koopt

Geplaatst door Piter Mandemaker op

Je wil een tweedehands pak kopen? Goed idee! Niet alleen is het goedkoper maar het is ook een duurzame keus. Waar moet je op letten als je een tweedehands pak wil kopen? In dit blog benoemen we zes punten. Als je bij ons je tweedehands pak koopt dan zorgen wij natuurlijk dat je pak op al deze punten piekfijn in orde is! 

 

1 - Vlekken

Het eerste om op te letten als je een tweedehands pak koopt zijn vlekken, slijtage of zelfs schade. De meeste vlekken kunnen makkelijk verwijderd worden. Vaak lukt dat al met een droog borsteltje. Bijvoorbeeld een oude tandenborstel. De wol waarvan een goed pak is gemaakt heeft de eigenschap dat het zelfreinigend is. Vuil zal er niet aan hechten zoals op katoen. Lukt het reinigen je zelf niet dan weet de stomerij vaak wel raad. Maar er zijn altijd vlekken die gewoon met geen mogelijkheid te verwijderen zijn.  

 

2 - Slijtage

Veel pakken die tweedehands worden aangeboden op bijvoorbeeld Marktplaats of Vinted zijn maar weinig gedragen. Een pak is voor veel mensen iets dat ze in de kast hebben voor bijzondere gelegenheden. Niet voor dagelijks gebruik. De slijtage valt dus meestal reuze mee. Maar let op de ellebogen van het jasje en het zitvlak van de broek. Glanst dat dan heb je te maken met een polyester pak. En dat is niet het beste materiaal om een pak van te maken. Is de stof dun aan het worden maar glanst het niet dan is het waarschijnlijk scheerwol. Scheerwol is het beste materiaal voor een pak. Maar als het te dun is dan wordt het tijd om het pak naar de eeuwige vergadervelden te laten vertrekken.

  

3 - Schade

Schade kan in vele vormen komen. Van een knoopje dat een beetje los zit tot een winkelhaak. Dat laatste is heel moeilijk te repareren en bovendien duur. Een knoop is natuurlijk makkelijk weer vast te zetten. Let ook op verraderlijke mottengaatjes. Ze zijn niet altijd gelijk zichtbaar maar kunnen een pak helaas behoorlijk aantasten. Soms zijn ze te repareren met een plakkertje achter het gaatje. Maar mooi is anders natuurlijk. 

  

Tweedehands trouwpak

4 - De Pasvorm

In een winkel kan je passen. En een maatpak wordt aangemeten. Maar als je een tweedehands pak van een particulier koopt dan schiet het passen er vaak bij in. Dat komt omdat de prijs vaak zo laag is dat de particulier er geen zin in heeft nog uitgebreid met je te gaan passen. Dan loont het niet. Terwijl juist voor een pak de pasvorm zo belangrijk is. Dat maakt het verschil. 

Dat is precies waarom Resui bestaat. Wij hebben een groot assortiment en daardoor is er altijd een pak dat jou precies past.  

 

5 De materialen van het pak

Helaas laten de meeste verkopers op Marktplaats en Vinted het na om een foto van het waslabel te maken. Daarin zou je kunnen zien van wat voor soort stof het pak is gemaakt. Polyester pakken zijn er genoeg. Maar het is de kunst om in het aanbod tweedehands pakken een mooi wol, kasjmier of merinowollen pak te vinden. Dan ben je spekkoper.

 

 

6 - Mode en Trends

Wil je een vintage pak of gewoon een goed pak dat nog steeds mee kan in een vergadering, borrel of bruiloft van tegenwoordig? Vintage is leuk maar niet de reden waarom de meeste mensen een tweedehands pak kopen. Je wil gewoon een goed pak voor een goede prijs. 

Maar een potentieel nadeel van een tweedehands pak is dat het niet voldoet aan de laatste mode en trends. Bij Resui garanderen we dat onze pakken altijd up-to-date zijn of worden gemaakt. 

 

 

0 reacties

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd